Parador de Málaga Golf Club

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Entree van de Parador de Málaga Golf Club

De Real Club Campo de Malaga, tegenwoordig beter bekend als de Parador de Málaga, is een golfclub tussen Torremolinos en Málaga aan de Spaanse Costa del Sol.

De Parador is de oudste golfbaan op het Spaanse vasteland en dus ook aan de Costa del Sol. Hij werd ontworpen door de Schotse architect Tom Simpson, die ook de architect was van beroemde banen als Turnberry, Muirfield en de Chantilly. Parador werd in 1925 door de Spaanse koning Alfons III geopend.

De 'Old Course' heeft 18 holes. Hij is vrij moeilijk omdat de par-3 en par-4 holes lang zijn. Dit wordt gecompenseerd door vrij korte par-5 holes. Bij de aanleg waren de fairwaus heel breed, maar de steeds ouder wordende bomen maken alles smaller.
De 'Links Course' heeft 9 holes en ligt langs de Middellandse Zee, er is een drivingrange en er zijn ook drie putting greens en twee chipping greens. De baan heeft veel kurkeiken en eucalyptusbomen.

Toernooien[bewerken]

Op deze oude en bekende baan zijn regelmatig nationale en internationale toernooien gespeeld. Sinds 1999 is de Parador gastheer geweest van diverse toernooien van de Europese PGA Tour (ET).

De bijna honderd Parador-hotels in Spanje zijn eigendom van de overheid. Dit hotel is de enige met een golfbaan. Het hotel en de golfbaan liggen tussen de Autovia del Mediterráneo (A-7, E15) en het strand.