Passage (vereniging)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Passage is een christelijk-maatschappelijke vrouwenvereniging in Nederland. Passage is onderverdeeld in 20 regio's, die op zich weer onderverdeeld zijn in ruim 300 afdelingen, die actief zijn op lokaal niveau. Anno 2017 bestaat de (gefuseerde) vereniging al meer dan 95 jaar. Totaal heeft de vereniging meer dan 15.000 leden in Nederland.

Geschiedenis[bewerken]

Vereniging Passage is ontstaan op 1 januari 1999 uit een samenwerkingsverband van de NCVB (Nederlandse Christen Vrouwen Bond) (sinds 1919) met de Christelijke Plattelandsvrouwenbond (sinds 1938). Gekozen werd voor een nieuwe naam: Passage, christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging. De beide organisaties zetten gezamenlijk hun werk voort geheel in lijn met hun oude doelstellingen. De NCVB was ontstaan als een uitvloeisel van het in 1919 ingevoerde vrouwenkiesrecht.

Activiteiten[bewerken]

Er wordt door de lokale besturen diverse activiteiten georganiseerd, die vanuit een protestants-christelijke levensovertuiging vorm krijgen en maatschappelijke belangen dienen. Dat kunnen projecten zijn voor gelijke kansen wereldwijd tot gezamenlijk lezen en bespreken van boeken, maar ook wandelactiviteiten in groepsverband.

Tijdschrift[bewerken]

Alle leden krijgen 4 maal per jaar het Passage Magazine toegezonden. Een aantal afdelingen heeft ook een eigen website, waar onder andere de lokale agenda wordt bijgehouden.

Externe links[bewerken]