Percy Jackson

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Percy Jackson is het hoofdpersonage in de reeks Percy Jackson en de Olympiërs (dikwijls ingekort tot Percy Jackson, één van de hoofdpersonages uit de vervolgserie Helden van Olympus en een personage in 'De beproevingen van Apollo", alle drie geschreven door Rick Riordan. In het eerste boek van Percy Jackson, De Bliksemdief is Percy twaalf jaar oud.

Beschrijving van het personage[bewerken]

Percy is een halfgod, een jongen die geboren is uit een sterfelijke moeder (Sally Jackson) en een griekse god: in zijn geval is dat Poseidon. Doordat Poseidon zijn vader is, heeft Percy speciale, goddelijke krachten die er onder andere voor zorgen dat hij zich vrij in water kan bewegen, hij in water kan ademen, hij water uit een rivier kan laten omhoogkomen of zelfs tsunami's kan veroorzaken. Omdat Poseidon ook god van de paarden is, kan Percy ook praten met paarden, pegasussen en met vissen. Door zijn goddelijke krachten worden er echter ook monsters tot hem aangetrokken die hem willen vermoorden.

Percy verblijft, sinds hij weet dat hij een halfgod is, tijdens de zomer in Kamp Halfbloed, op Long Island in New York. Dat is een kamp waar andere halfgoden zoals hij zitten. In het eerste boek leert hij daar Annabeth Chase en Grover, een sater, kennen. Zij vergezellen hem de hele serie lang en worden beste vrienden. Percy en Annabeth krijgen uiteindelijk een relatie.

Boeken met Percy Jackson[bewerken]

Percy Jackson en de Olympiërs[bewerken]

De helden van Olympus[bewerken]

Magnus Chase en de goden van Asgard[bewerken]

De beproevingen van Apollo[bewerken]

De avonturen van de familie Kane[bewerken]

Percy Jackson en de andere helden[bewerken]