Naar inhoud springen

Peter Drost (acteur)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Peter Drost (Utrecht, 1 december 1958) is een Nederlands acteur.

Drost studeerde aan de Maastrichtse Toneelacademie [1] en verbond zich aan gezelschappen als De Paardenkathedraal, Wederzijds en Theater van het Oosten. Later richtte hij met Loek Beumer het Toneelgezelschap Beumer&Drost op.

Sindsdien is Peter, naast artistiek leider van het gezelschap, ook theatermaker en acteur. In die hoedanigheid speelde en creëerde hij talloze theaterproducties zoals: De Brandweermannen, Erik of het Klein Insectenboek, De Mannetjes van de Radio, De Hobbit, Dick Bos, De Man met de Bakkebaarden, De Baron van Münchausen, Ganzenbord, Verf, Ingeblikt en Het Ding.

De laatste 10 jaar speelde hij, in de regie van Tom de Ket, ook in Voor Eeuwig (ter ere van het 400 jarig bestaan van de Universiteit Groningen), Het Pauperparadijs(dit jaar de vijfde editie), Niets te verbergen (De Verleiders), Blatter en in Nummer 14(het levensverhaal van Johan Cruijff) de rol van Rinus Michels.

Peter is een beeldend theatermaker en een makende acteur. Met zijn Toneelgezelschap Beumer&Drost staat hij voor filmische voorstellingen waarin de film als medespeler fungeert. Michael Helmerhorst werkt als (beeld)regisseur bij het gezelschap en is betrokken bij elke productie. Ze maken en schrijven hun voorstellingen zelf. Beumer&Drost is al vele jaren een graag geziene gast bij de Nederlandse en Vlaamse theaters.