Peter Hook

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Peter Hook & The Light in het Paard van Troje in Den Haag op 28 mei 2011

Peter Hook (Salford, 13 februari 1956) is een Britse basgitarist die bekend werd als lid van Joy Division en New Order. De dominerende stijl van Hook was in hoge mate bepalend voor het geluid van deze bands. Dit is eens bekritiseerd als: "een zanger die niet kon zingen, een drummer die geen maat kon houden en een bassist die dacht dat hij leadgitaar speelde."

Samen met David Potts richtte Hook in 1997 Monaco op. Ze hadden een klein succes met Music for pleasure. Dit was een project naast New Order. Eerder vormden de beide heren Revenge.

Hook was getrouwd met de Britse comédienne Caroline Aherne (The Royle Family). In de film 24 Hour Party People, die gaat over de opkomst en het verval van Factory Records, waaronder Joy Division en New Order, wordt de rol van Hook gespeeld door Ralf Little, die bekend werd als tegenspeler van Aherne in de televisieserie the Royle Family.

Hook werkt in 2007 aan een reünie van Monaco, richt een nieuwe band (Freebass) op en toert geregeld de wereld rond als dj.