Piplup

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Piplup
Pokémon
Nationaal
Infernape - Piplup (393) - Prinplup


Sinnoh
Infernape - Piplup (7) - Prinplup

Japanse naam Pochama (ポッチャマ)
Evolutie van geen
Evolueert naar Prinplup
Generatie Vierde
Soort Pinguïn Pokémon
Evolutielevel 16
Hoogte 0,4 m
Gewicht 5,2 kg
Eigenschap Torrent
Lijst van Pokémon

Piplup (Japans: ポッチャマ - Pochama) is een van de 807 verschillende Pokémon uit de gelijknamige spellenserie. Hij lijkt erg veel op een pinguïn.

Piplup staat bekend als een van de drie startpokémon waaruit spelers kunnen kiezen in het spel Pokémon Diamond, Pearl & Platinum. Piplups doel is net als dat van alle andere Pokémon om zowel wilde als Pokémon van trainers te verslaan in een gevecht en meer van de wereld te kunnen zien.

Zijn naam lijkt een beetje op het geluid plop; het geluid dat een druppende kraan maakt. Hiermee wordt nog duidelijker gemaakt dat hij een Water-Pokémon is. Zijn Japanse naam Pochama is een ander woord voor kletterend water (ぽちゃぽちゃ; pochapocha?) en voor kinderen uit een hogere klasse (おぼっちゃま; obotchama?). Dit verwijst naar zijn, een beetje, arrogante houding en het feit dat hij een Water-Pokémon is die graag in het water speelt. De naam Piplup verwijst naar de hele soort maar ook naar een enkele Pokémon.

Ruilkaartenspel[bewerken | brontekst bewerken]

Er bestaan acht standaard Piplup kaarten, waarvan er één enkel in Japan uitgebracht is. Verder bestaat er nog één Piplup M-kaart, deze is ook enkel in Japan uitgebracht. Al deze kaarten hebben het type Water als element.

Piplup (Diamond & Pearl 93)[bewerken | brontekst bewerken]

Piplup (Japans: ポッチャマ Pochama) is een Water-type Basis Pokémonkaart. Het maakt deel uit van de Diamond & Pearl expansie. Hij heeft een HP van 60 en kent de aanvallen Peck en Water Splash. Peck is een aanval in de spellen die Piplup leert op level 15.

Evolutieketen[bewerken | brontekst bewerken]

Piplup → PrinplupEmpoleon

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]