Portaal:Sciencefiction/Uitgelicht/45

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Uitgelicht[brontekst bewerken]

Producer Claudia Katz en schrijvers Patric Verrone en Ken Keeler.

Futurama is een Emmy Award-winnende Amerikaanse animatieserie, gemaakt door de Rough Draft Studio's in Glendale en ontwikkeld door Matt Groening (ook de maker van The Simpsons) en David X. Cohen. Futurama is genoemd naar een onderdeel van de wereldtentoonstelling van 1939, dat een beeld gaf hoe het leven er in de toekomst uit zou zien.

In de Verenigde Staten werd de serie uitgezonden van 28 maart 1999 t/m 10 augustus 2003 op FOX. De serie bestaat uit 72 afleveringen, verspreid over 5 seizoenen.

De serie draait om het personage Fry, een pizzabezorger uit New York die zichzelf per ongeluk invriest op 1 januari 2000. Pas 1000 jaar later, in het jaar 3000, wordt hij weer ontdooid. De wereld is in die 1000 jaar sterk veranderd. Fry probeert zich zo goed mogelijk staande te houden in deze vreemde futuristische wereld. Hij maakt een paar vrienden waaronder de robot Bender en de cycloop Leela. Samen gaan ze werken voor een koeriersdienst genaamd Planet Express, opgezet door een nakomeling van Fry, en beleven ze de vreemdste avonturen. (Lees verder)