Portaal:Voetbal/Uitgelicht/6

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Kevin Mirallas (Luik, 5 oktober 1987) is een Belgische voetballer die bij voorkeur als aanvaller speelt. Hij verruilde in augustus 2012 Olympiakos Piraeus voor Everton. Mirallas debuteerde in 2007 in het Belgisch voetbalelftal.

Kevin Mirallas is een jeugdproduct van Standard Luik, maar maakte zijn debuut op het hoogste niveau in Frankrijk. De jonge aanvaller die zowel op de flanken als in het centrum uit de voeten kan, ruilde de Rouches in voor het Lille OSC. Na vier seizoenen verkaste Mirallas naar AS Saint-Étienne. Voor het seizoen 2010/11 leende de Franse club hem uit aan het Griekse Olympiakos. Drie speeldagen voor het einde veroverde de Griekse club dat seizoen al de landstitel.

Op 16 mei 2011 nam Olympiakos de Belg definitief over van AS Saint-Étienne. Tijdens zijn tweede seizoen in Griekenland werd hij topscorer van de Super League met twintig goals. Ook werd Mirallas verkozen tot voetballer van het jaar. In de zomer van 2012 tekende Mirallas een contract bij Everton, waar hij het rugnummer 11 kreeg. (lees verder)