Postkantoor Soesterberg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hulppostkantoor Soesterberg
2014
Soest gemeentelijk monumentenschildje.jpg 2014
Locatie
Locatie Koppenlaan 17-17a
Coördinaten 52° 7′ NB, 5° 17′ OL
Status en tijdlijn
Oorspr. functie woonhuis/postkantoor
Huidig gebruik woning
Bouw gereed 1933
Verbouwing 1983
Architectuur
Bouwstijl nieuwe zakelijkheid
Bouwinfo
Architect G.G. Hol
Erkenning
Monumentstatus Gemeentelijk monument
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde

Het voormalige postkantoor van Soesterberg is een gemeentelijk monument aan de Koppenlaan 17-17a in Soesterberg in de provincie Utrecht.

Het woonhuis met hulppostkantoor werd ontworpen door de Soesterbergse architect G.G. Hol in opdracht van M. Scheffers. In het lagere linkergedeelte was het postkantoor gevestigd. De ingang van het postkantoor is tussen 1983 en 1991 vervangen geweest door een venster. Ook aan de rechterzijde is een toegangsdeur. Aan de achterzijde van het pand werd in 1999 een serre aangebouwd. Het gebouw bestaat uit een aantal rechthoekige 'blokken' van een en twee lagen. De platte daken steken een eind over. Naast de deur is een glas-in-lood venster. Het glas-in-lood venster naast de serre loopt door om de hoek. De vensters in die rechtergevel zijn gelijk aan die in de voorzijde.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]