Priscilla Presley

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Priscilla Beaulieu Presley
Priscilla Presley (2014)
Algemene informatie
Volledige naam Priscilla Ann Wagner
Geboren 24 mei 1945
Land Verenigde Staten
Bijnaam Cilla, Pris
Werk
Pseudoniem Priscilla Beaulieu
Jaren actief 1983-
Beroep actrice, ondernemer
Officiële website
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Priscilla Presley, geboren als Priscilla Ann Wagner, later Priscilla Beaulieu (New York, 24 mei 1945) is een Amerikaanse actrice. Zij was de echtgenote van zanger en acteur Elvis Presley van 1967 tot 1973. Zij kregen samen een dochter, Lisa Marie Presley (1968–2023)

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Priscilla was de dochter van een Amerikaanse luchtmachtofficier die gestationeerd was in West-Duitsland in de periode dat Elvis ook in militaire dienst zat. Hij ontmoette haar toen ze pas veertien jaar oud was,[1] maar Elvis bleef acht jaar lang met haar uitgaan totdat ze met hem wilde trouwen in 1967.

Haar biologische vader, James Wagner, kwam vlak na haar geboorte om het leven. Haar moeder hertrouwde met Paul Beaulieu.[2] Om deze reden wordt vaak gezegd dat Priscilla Beaulieu haar meisjesnaam is.

Van 1983 tot 1988 speelde ze de rol van Jenna Wade in de soapserie Dallas. Ze is ook bekend door haar rol in de filmreeks The Naked Gun, geënt op de televisieserie Police Squad!, waar ze de tegenspeelster was van Leslie Nielsen.

Ze heeft ook een aantal parfums op de markt gebracht waaronder Moments en Roses and More.

In 1987 kreeg Priscilla een zoon, Navarone Anthony. De vader van Navarone is Marco Garibaldi, met wie zij van 1984 tot 2006 samen was.

Priscilla Presley wordt in de film Elvis uit 2022 vertolkt door Olivia DeJonge.