Robby Ramlakhan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Robby Dewnarain Ramlakhan is een Surinaamse ex-ambtenaar, ex-politicus en diplomaat.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Na de telefooncoup van december 1990 werd de op het ministerie van Buitenlandse Zaken werkzame ambtenaar Ramlakhan op 7 januari 1991 beëdigd tot minister van Buitenlandse Zaken in de regering-Kraag/Wijdenbosch. Dit zakenkabinet zou maar kort aanblijven en na de verkiezingen in mei werd hij in september opgevolgd door Subhas Mungra.

Hij is enige tijd gevolmachtigd minister voor Suriname in Brazilië geweest. Na het plotselinge vertrek in 1999 van Henk Herrenberg als ambassadeur in China nam hij tijdelijk die functie waar.

In februari 2006 werd hij aangewezen als Surinaams vertegenwoordiger in de Zuid-Amerikaanse Statengemeenschap. Op het ministerie van Buitenlandse Zaken is hij belast met de coördinatie van de activiteiten die betrekking hebben op de verdere integratie van Suriname in de regio.

In maart 2006 werd hij samen met Fred Boekstaaf benoemd tot ambassadeur in algemene dienst. Dit was in dezelfde periode dat Edgar Amanh zijn functie als ambassadeur in Nederland ter beschikking stelde in de nasleep van de affaire rond de minister Alice Amafo.

Voorganger:
E.J. Sedoc
Minister van Buitenlandse Zaken
1991
Opvolger:
S.Ch. Mungra