Rodolfo Biazon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rodolfo Biazon

Rodolfo "Pong" Gaspar Biazon (Batac, 14 april 1935) is een Filipijns politicus. Hij werd driemaal gekozen in de Filipijnse Senaat.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Bij de verkiezingen van 1992 werd Biazon voor de eerste maal gekozen in de Filipijnse Senaat. Omdat Biazon er niet in slaagde voldoende stemmen te behalen voor een plaats bij de eerste 12 senatoren, duurde deze eerste termijn als senator slechts tot 1995.[1] Van 1995 tot 1997 was Biazon lid van het GRP panel voor vredesonderhandelingen. In 1998 werd hij opnieuw gekozen als senator. Zes jaar later werd hij herkozen met een termijn tot 2010. Biazon is sinds 2004 lid van de Liberal Party.

Biazon is getrouwd met Monserrat Narag Bunoan, die hij leerde kennen toen ze klasgenoten waren op de Philippine Military Academy. Acht maanden na zijn afstuderen zijn ze getrouwd. Samen hebben ze drie kinderen.

Referentie en noten[bewerken | brontekst bewerken]

  1. De verkiezingen van 1992 waren de eerste verkiezingen voor de Senaat sinds de invoering van de nieuwe Filipijnse Grondwet in 1987. Er was bepaald dat alle senaatszetels beschikbaar zouden komen. De twaalf senatoren met de meeste stemmen wonnen een termijn van zes jaar, de overige twaalf senatoren een termijn van drie jaar.