Rolf Stout

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Rolf Stout (Amsterdam, 20 september 1948) is een Nederlands belegger en was beheerder en directeur van het beleggingsfonds Fortis OBAM (nu BNP Paribas Obam) tot in het najaar van 2010[1]. Stout geldt in Europa als icoon binnen de effectenwereld[2].

Loopbaan[bewerken]

Stout studeerde economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij begon zijn loopbaan met een stage in 1972 bij Bank Mees & Hope en bleef er vervolgens werken als analist. Na de fusie tot MeesPierson kwam hij terecht op de afdeling vermogensbeheer. In 1990 werd hij aldaar fondsbeheerder van het Obam beleggingsfonds. Bij dit in de jaren dertig door Franse nonnen opgerichte beleggingsfonds is het kenmerkend dat één persoon de touwtjes in handen heeft[3].

Prestaties[bewerken]

Stout geldt als een van de beste beleggers van Nederland. Over een lange periode heeft hij de benchmark ruim verslagen. Hij is hiermee in Nederland ongeëvenaard. Na jarenlange outperformance eindigde het jaar 2008 voor Stout bijzonder slecht en hij verloor ruim ten opzichte van de benchmark. Na te zijn gestopt bij BNP Paribas Obam, zal Stout per 1 juli 2011 toetreden tot de Raad van Commissarissen van Obam.