Román González (bokser)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Román Alberto González Luna
Román González
Algemene informatie
Bijnaam Chocolatito
Gewichtsklasse vlieggewicht
Lengte 1m60
Bereik 163cm
Nationaliteit Nicaraguaans
Geboortedatum 17 juni 1987
Geboorteplaats Managua
Geboorteland Nicaragua
Sport Boksen
Stijl Orthodox
Resultaten
Aantal gevechten 47
Overwinningen 46
Knockouts 38
Gelijk 0
Verloren 1
Portaal  Portaalicoon   Sport

Román Alberto González Luna (Managua, 17 juni 1987) is een Nicaraguaans bokser. Hij vecht in de supervlieggewichtklasse. Hij is de huidige WBC-supervlieggewichtkampioen en voormalig titelhouder in het vlieggewicht, lichtvlieggewicht- en minimumgewicht. Hij wordt gezien als een van de beste en meeste populaire sporters in Nicaragua.[bron?]

Begin carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Román González had een korte succesvolle amateurcarrière en werd beroeps op zijn achttiende. Op 1 juli 2005 maakte hij zijn profdebuut tegen Ramon Urbina uit Nicaragua. Hij won op knock-out in de tweede ronde. Zijn eerste zestien partijen werden allen voortijdig beslist.

Wereldtitels[bewerken | brontekst bewerken]

Op 15 september 2008 wint Roman Gonzalez zijn eerste wereldtitel. Hij wint de WBA-minimumgewichttitel. Hij verslaat de Japanner Yutaka Niida op technische knock-out in de vierde ronde. Hij verdedigde deze titel driemaal met succes en maakte de overstap naar de lichtvlieggewichtklasse. Op 24 oktober 2010 wint Roman Gonzalez de WBA-lichtvlieggewichttitel door de Mexicaan Francisco Rosas op punten te verslaan. Ook in deze klasse blijft hij ongeslagen en hij stapt over naar vlieggewicht. Op 5 september 2014 won Gonzalez de WBC-vlieggewichttitel door de Japanner Akira Yaegashi in de negende ronde te verslaan op technische knock-out. Deze titel heeft hij viermaal met succes verdedigd. Op 10 september wint hij de WBC supervlieggewichttitel op punten van de Mexicaan Carlos Cuadras. Hij heeft hiermee wereldtitels behaald in 4 verschillende gewichtsklassen. Op 18 maart 2017 verliest Gonzalez zijn eerste partij als prof. Hij verliest op punten van de Thai Wisaksil Wangek.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]