Rozenburglaan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Rozenburglaan kan verwijzen naar:

Het is in al zijn verscheidenheid, een straatnaam in verschillende gemeenten in Nederland. In veel gevallen is de vernoeming naar een eerdere Rozenburg op dezelfde plaats. Deze vaak lange geschiedenis heeft vele variaties in de vorm en de spelling van de naam veroorzaakt.

Wegen met deze of vergelijkbare naam zijn:

  • Rozenburglaan (Amsterdam): een straat in Amsterdam-Watergraafsmeer sinds 1965, vernoemd naar de buitenplaats Rozenburg uit 1642. De straat loopt met een bocht naar links vanaf de Kruislaan langs de Nieuwe Oosterbegraafplaats en Betondorp waarna de straat sinds 1988 na de Duivendrechtsebrug doorloopt in Duivendrecht tot de Randweg op grondgebied van de gemeente Ouder-Amstel.
  • Rozenburglaan (Groningen): een straat in de Groningse stadswijk Buitenhof, vernoemd naar de boerderij Rozenburg aan de Peizerweg.
  • Rozenburglaan (Rotterdam): een straat langs het Park Rozenburg in Rotterdam-Kralingen sinds 1912, vernoemd naar de Villa Rozenburg aan de Oudedijk.
  • Roozenburglaan: een straat in de wijk Dauwendaele in Middelburg, vernoemd naar de buitenplaats van Huize Roozenburg.
  • Rosenburglaan: een straat in Vlissingen
  • Rosenburgherlaan: een straat in Voorschoten, die leidt naar park Rosenburgh en de begraafplaats Rosenburgh; vernoemd naar een voormalige buitenplaats
  • Laan Rozenburg: een straat in Amstelveen


Bekijk alle artikelen waarvan de titel begint met Rozenburglaan of met Rozenburglaan in de titel.
Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Rozenburglaan inzichtelijk te maken.

Op deze pagina staat een uitleg van de verschillende betekenissen van Rozenburglaan en verwijzingen daarnaartoe. Bent u hier via een pagina in Wikipedia terechtgekomen? Pas dan de verwijzing naar deze doorverwijspagina aan, zodat toekomstige bezoekers direct op de juiste pagina terechtkomen.