SK Aaigem

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
SK Aaigem
Naam Sportkring Aaigem
Stamnummer 7938
Opgericht 1973
Plaats Aaigem
Stadion Langemunt
Voorzitter Johnny De Munter
Trainer Xavier Dinart
Competitie 4de Prov. Oost-Vlaanderen
Teamkleuren Teamkleuren Teamkleuren
Teamkleuren
Teamkleuren
Thuiskleuren
Teamkleuren Teamkleuren Teamkleuren
Teamkleuren
Teamkleuren
Uitkleuren
Geldig voor 2015/16
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

SK Aaigem is een Belgische voetbalclub uit Aaigem. De club is bij de KBVB aangesloten met stamnummer 7938 en heeft zwart en groen als kleuren. De ploeg speelt zijn thuiswedstrijden op de Langemunt te Aaigem.

Geschiedenis[bewerken]

De club sloot zich op 13 juni 1973 aan bij de Belgische Voetbalbond. Aaigem ging er spelen in de provinciale reeksen. Aaigem zweeft er al een paar jaar tussen Derde en Vierde Provinciale. In 2008/09 degradeerde Aaigem andermaal van Derde naar Vierde Provinciale, in het seizoen 2010/11 keerden ze via de eindronde terug naar Derde. In 2012/13 volgde opnieuw degradatie naar Vierde.

Jeugdwerking[bewerken]

In 1995 richtte SK Aaigem een jeugdwerking op. Deze telt ongeveer 150 jeugdspelers en is actief met ploegen vanaf U6 tot en met U15.

Fusieplannen[bewerken]

In de toekomst zijn er plannen om de vier overgebleven voetbalclubs uit Erpe-Mere (SK Aaigem, KRC Bambrugge, KFC Olympic Burst en FC Mere) te laten fuseren. Er zou dan een nieuw stadion gebouwd worden op het domein Steenberg. Men hoopt tegen 2015 met deze plannen klaar te zijn.[1]

Het is echter nu al zeker dat de fusie ten vroegste in 2016 zal doorgaan, omdat eerst de multifunctionele zaal op Steenberg gebouwd moet worden (bron: gemeente Erpe-Mere). De nieuwe voetbalclub zal verdergaan met het stamnummer van KRC Bambrugge dat in Eerste Provinciale speelt, de andere ploegen spelen namelijk in lagere reeksen. Er kan vrijwel met zekerheid gesteld worden dat er zwart in de clubkleuren zal voorkomen, omdat de vier clubs die nog actief zijn, evenals de drie clubs die opgingen in FC Mere, allen zwart in hun clubkleuren dragen. In de clubnaam zal de K van Koninklijke en Erpe-Mere voorkomen, over de verdere invulling van de naam is nog niets bekend.

Fusieverloop

Externe links[bewerken]