SPRING Performing Arts Festival

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
23-11-2022
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Relevantie blijkt onvoldoende uit deze tekst: sinds wanneer wordt het gehouden, waar welke podia doen mee, hoeveel bezoekers heeft het, welke onafhankelijke bronnen hebben er over bericht (noem er in ieder geval een paar om relevantie aan te tonen). Podiumkunst is een zeer breed begrip: toneel, dans, cabaret, etc. vallen er onder, doen die allemaal mee? Artikel laat meer vragen open dan dat er beatwoord worden.

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

SPRING Performing Arts Festival is een internationaal podiumkunstenfestival dat jaarlijks plaatsvindt gedurende tien dagen in de maand mei in de stad Utrecht.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

SPRING programmeert voorstellingen van hedendaagse (inter)nationale theatermakers en choreografen. De locaties van de voorstellingen variëren per editie. Het festival komt voort uit een fusie van Festival a/d Werf en Springdance in 2013.[1] Vanaf 2017 organiseert SPRING jaarlijks in oktober het mini-festival SPRING in Autumn in samenwerking met Stadsschouwburg Utrecht. SPRING heeft ruim 20.000 bezoekers per jaar.[2]

Organisatie en subsidiënten[bewerken | brontekst bewerken]

SPRING staat onder leiding van een artistiek directeur en een zakelijk directeur.[3][4] SPRING wordt gesubsidieerd door de gemeente Utrecht, de provincie Utrecht en het Fonds Podiumkunsten en heeft daarnaast diverse partners.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]