Samira Bouchibti

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Samira Bouchibti
Samira Bouchibti.jpg
Algemene informatie
Naam Samira Bouchibti
Geboren 25 oktober 1970
Functie lid gemeenteraad Amsterdam
Partij PvdA (tot maart 2011)<br / Zij werd lid van de VVD en zit sinds maart 2014 voor die partij in de gemeenteraad van haar woonplaatsAmsterdam
Politieke functies
2006-2010 Lid Tweede Kamer
2010-2015 lid Gemeenteraad Amsterdam
Parlement & Politiek - biografie
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Samira Bouchibti (ook wel bekend als Samira Abbos) (Fez (Marokko), 25 oktober 1970) is een Nederlands politica en schrijver van Marokkaanse afkomst. Eerder was ze programmamaker, columniste en presentatrice. Bouchibti was namens de Partij van de Arbeid lid van de Tweede Kamer. Samira Bouchibti werd geboren in Fez, maar groeide op in Haarlem. Ze studeerde journalistiek en communicatie, maar maakte beide opleidingen niet af. Ook woonde ze tien maanden in Zuid-Afrika. Vervolgens presenteerde ze verschillende televisieprogramma's, waaronder in 2000 Surinamers zijn beter dan Marokkanen (samen met Monique Hoogmoed). Ook was ze actief als bestuurder van culturele organisaties en als dagvoorzitter.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2006 werd Bouchibti gekozen als lid van het parlement. Ze werd op 30 november 2006 beëdigd en hield zich onder meer bezig met het jeugdbeleid, zoals jeugdzorg, kindermishandeling en jeugdgezondheidszorg. Op 17 juni 2010 verliet ze de Kamer, nadat ze zich niet meer verkiesbaar had gesteld.


Persoonlijk[bewerken]

Samira Bouchibti was als programmamaakster en presentatrice bekend als Samira Abbos. Abbos is de achternaam van haar moeder. In de Tweede Kamer voerde ze de naam Bouchibti, de naam van haar vader en haar officiële naam. Ze woont in Amsterdam waar zij voor de VVD in de gemeenteraad zit.

Bibliografie[bewerken]

Externe link[bewerken]