Serena Libri

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Serena Libri is een uitgeverij van Italiaanse literatuur in vertaling. Ze is gevestigd in Amsterdam en in 1997 opgericht door Annaserena Ferruzzi, die Italiaanse van oorsprong is, en meer dan vijftig jaar in Nederland heeft gewoond.

Uitgeverij Serena Libri is geen commerciële uitgeverij. Het doel van de uitgeverij is de Nederlandse lezer kennis te laten maken met de Italiaanse literatuur van de eerste helft van de vorige eeuw, maar ook van moderne auteurs van deze tijd. Romans en verhalen van vooraanstaande auteurs zoals Leonardo Sciascia, Carlo Emilio Gadda, Renata Viganò, Corrado Alvaro, Italo Calvino, maar ook van moderne, jonge schrijvers zoals Eraldo Baldini, Diego de Silva, Alessandro Perissinotto, Marino Magliani en Marta Morazzoni maken deel uit van de collectie.

Serena Libri is door het Italiaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken onderscheiden met de Premio per la Diffusione del Libro Italiano attaverso le Traduzioni (een hoge onderscheiding, voor de verspreiding van de Italiaanse literatuur in het buitenland).

In september 2003 is Het tuinhuis van Serena Libri geopend, een ontmoetingspunt waarin liefhebbers van de Italiaanse literatuur kunnen deelnemen aan boekbesprekingen onder begeleiding. Verder kan men er presentaties bijwonen en auteurs ontmoeten.

Op 1 januari 2021 is de uitgeefster, Annaserena Ferruzzi, na een kort ziekbed in het bijzijn van naaste familieleden in haar geboortestad Ravenna overleden. Over de eventuele voortzetting zullen de erfgenamen t.z.t. beslissen. Er zullen vooralsnog geen nieuwe titels meer worden uitgegeven.


Externe link[bewerken | brontekst bewerken]