Servitude

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Servitude
Servitude
Land van oorsprong Vlag van Frankrijk Frankrijk
Oorspronkelijke taal Frans
Creatieteam
Schrijver(s) Fabrice David
Tekenaar(s) Eric Bourgier
Publicatie
Uitgever Daedalus
Publicatie 4
Publicatiemedia stripboeken
Eerste publicatie 2006
Laatste publicatie 2015
Portaal  Portaalicoon   Strip

Servitude is de naam van een stripserie van scenarist Fabrice David en tekenaar Eric Bourgier. Van de serie zijn inmiddels vier delen verschenen en is opgezet als vijfdelige reeks. Het eerste deel verscheen in 2006 en wordt uitgegeven door uitgeverij Daedalus.

Verhaal[bewerken]

Servitude is een fantasy reeks dat zich afspeelt op een imaginaire wereld. Hier heerst Garantiel, een verre nazaat van Afænor, de eerste koning van de Mensen over het Koninkrijk van de Zonen van de Aarde. Het koninkrijk is in gevaar en wordt bedreigd door de Drekkars, een menselijk ras dat zich ooit in een ver verleden door de Draken heeft laten verleiden de bovenwereld te verlaten en ondergronds te gaan wonen, afgesloten van de rest van de wereld.

Achtergrond[bewerken]

In het begin werd de aarde bevolkt door de Machten. Toen de mens verscheen, verkozen dezen om een lichamelijke vorm aan te nemen: draken, giganten, engelen, sirenen en feeën. De Machten werden de leraren van de mensen, maar er ontstond onder hen hartstocht en tweedracht en een tijdperk van grote oorlogen en strijd zette uiteen. Er verstreken duizenden jaren, de draken overleefden de strijd en trokken zich terug onder de grond, de giganten verdwenen, de sirenen trokken zich terug in de diepte van de oceanen en de engelen en de feeën verwerden tot mythen. Sindsdien zijn opnieuw duizend jaar voorbijgegaan, en de Zonen van de aarde hebben grote koninkrijken gesticht als de Drekkars uit de benedenwereld tevoorschijn komen en een bedreiging vormen voor de vrede.

Delen[bewerken]

Albums[bewerken]

Nummer Titel Verschenen Uitgeverij
1 ''De zang van Anorer'' 2007 Daedalus
2 Drekkars 2009 Daedalus
3 Het afscheid van de koning 2012 Daedalus
4 Iccrins 2015 Daedalus
5 Shalin 2017 Daedalus