Shedinja

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Shedinja
Pokémon
Nationaal
Nincada - Shedinja (292) - Whismur

Hoenn
Nincada - Shedinja (044) - Whismur

Japanse naam Nukenin (ヌケニン)
Evolutie van Nincada
Evolueert naar geen
Generatie Derde
Soort Shed Pokémon
Evolutielevel Tweede
Type Insect / Spook
Hoogte 0,8 m
Gewicht 1,2 kg
Eigenschap Wonder Guard
Lijst van Pokémon

Shedinja is een zeer speciale Pokémon om twee redenen: ten eerste is hij alleen vatbaar voor aanvallen die "super effectief" zijn op Pokémon van het insecttype of van het spooktype (voorbeelden: Vuur, Duister, Vliegend, ...). Deze vaardigheid heet "Wonder Guard" en iedere Shedinja beschikt over deze vaardigheid. Ten tweede heeft hij één HP. Ook is het de enige Pokémon met de combinatie van de spook en insecttypes.

Ruilkaartenspel[bewerken | brontekst bewerken]

Er bestaan acht standaard Shedinja kaarten: vier met het type Grass als element en vier met Psychic als element, waarvan één enkel in Japan is uitgebracht.

Waar te vinden[bewerken | brontekst bewerken]

Deze Pokémon is verkrijgbaar in elk Pokémon spel vanaf generatie III, met uitzondering van Pokémon Scarlet en Violet. Je moet hem echter wel laten evolueren. Als een Nincada evolueert op niveau 20 verandert hij in 2 Pokémon, een Ninjask en een Shedinja van hetzelfde niveau, je krijgt ze dus beide tegelijk. Hoe later je de Nincada laat evolueren, hoe hoger het level van de Ninjask en de Shedinja zal zijn. Je moet dan wel plaats hebben voor de Shedinja, want als je zes Pokémon bij je hebt, is er geen plaats en zal je dus geen Shedinja krijgen, maar enkel een Ninjask. Het is ook belangrijk dat je minimaal één Pokéball bij je hebt in het spel. In feite zou je Shedinja kunnen beschouwen als het omhulsel dat Nincada afwerpt bij de evolutie. Nincada is de enige Pokémon die in twee Pokémon tegelijk evolueert.