ShowView

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

ShowView is een systeem dat het mogelijk maakt om je videorecorder (of dvd-recorder) automatisch te programmeren met slechts één nummer uit je TV-gids. Het nummer bevat de gecodeerde instellingen voor je opnametoestel.

Techniek[bewerken]

ShowView werkt samen met PDC Programme Delivery Control. Zodra er een ShowView nummer is opgeslagen in de recorder, weet de recorder de officiële start- en eindtijd van het programma. Om wijzigingen in het televisie aanbod op te vangen, begint de recorder ongeveer een uur van tevoren op teletekst (pagina 222) te zoeken naar de bij behorende start-code. Tijdens de opname wordt er ook gekeken naar de eind-code. Hiernaar wordt gezocht tot een dag na de officiële eindtijd.

Het ShowView-nummer wordt gemaakt door de datum en de tijd in een formule te verwerken. De uitkomst is een getal dat uniek is en alleen voor één bepaalde datum/tijd-combinatie staat.

Deze formule is geen open standaard en mag daarom alleen door de patenthouder gebruikt worden.

Vaak worden de gebruikte gidsnummers automatisch toebedeeld bij de eerste installatie. Ze kunnen echter indien nodig ook handmatig worden ingesteld.

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]