Sjabloon:Tenue basketbal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
{{{title}}} jersey
{{{title}}} jersey
 
{{{title}}} shorts
Uniform
Sjabloondocumentatie​

Doel

Dit sjabloon vereenvoudigt het creëren van basketbaluitrustingen. Het wordt vooral gebruikt intern in het sjabloon {{Infobox basketbalclub}}.

Gebruik

Het sjabloon maakt gebruik van afbeeldingen en kleuren. De afbeeldingen voor de broek en lichamen van de shirts zijn aanpasbaar.

Elk onderdeel heeft een basis- of achtergrondkleur. Deze kleuren kan men opgeven door een hexadecimale kleurenwaarde (in HTML opmaak) als parameters body, shorts.

Zie Lijst van HTML-kleuren voor meer info over kleurcodes

Voor de shirts kan men een specifieke afbeelding met een patroon opgeven. Geeft men geen patroon op als parameter, dan resulteert dat in een egaal (deel van het) shirt. De patronen worden gevormd door afbeeldingen met een naam in de vorm kit_body{{{pattern_b}}}.png. Hierbij is pattern_b een parameter voor het gewenste patroon.
Voorbeeld: Geeft men voor parameter pattern_b als waarde _whitesides op, dan wordt in het systeem gezocht naar de afbeelding kit_body_whiteside.png, deze afbeelding zal vervolgens gebruikt worden om het patroon van het shirt te tonen. Voor de linker- en rechterschouder is het systeem overeenkomstig.
Merk op: afbeeldingen met shirtpatronen kunnen een patroon met een aantal vaste kleuren hebben. De afbeeldingen kunnen echter ook transparante zones hebben, deze zones kunnen dan opgevuld worden met een basiskleur, net zoals de egaal gekleurde shirts.
Patronen: een groot aantal patronen is beschikbaar op alle wiki-projecten via Commons. Andere sjablonen vindt u via de Engelstalige Wikipedia (zie hieronder). Een aantal is gekopieerd naar deze Nederlandstalige wiki, deze sjablonen beginnen alle met de naam Sjabloon:Tenue .... Op commons zijn ze te vinden op commons:Category:Football kit templates. Eventueel kunt u afbeeldingen uit anderstalige sjablonen naar deze Wikipedia kopiëren.

Syntaxe

Voorbeeld:

{{Tenue basketbal
| pattern_b=_thinwhitestripes
| body=CC0000
| shorts=000066
| title=Example
}}
 
Example jersey
Example jersey
 
Example shorts
Example
Voorbeeld 2
{{Tenue basketbal
| pattern_b=_thinwhitesides
| body=00BFFF
| shorts=00BFFF
| pattern_s=_whitesides
| title=[[Denver Nuggets]] uit
}}
 
Denver Nuggets uit jersey
Denver Nuggets uit jersey
 
Denver Nuggets uit shorts
Denver Nuggets uit


Een uitgebreide Engelstalige uitleg is te vinden op: en:Template talk:Football kit