Sjabloon:Vws

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sjabloondocumentatie​

Doel

Met dit sjabloon kunnen verschillende korte teksten worden geplaatst op een overlegpagina. Het dient als alternatief voor de klassieke waarschuwingssjablonen, vooral te gebruiken in situaties waar een nieuwkomer voor het eerst in de fout gaat. Het gaat om korte en duidelijke teksten, specifiek voor een bepaalde situatie. Het is de bedoeling dat de teksten vriendelijk van toon zijn (assume good faith) en duidelijk informeren waarom bepaalde edits ongewenst zijn en (daarom) zijn teruggedraaid en eventueel wat de consequenties kunnen zijn als men ermee doorgaat.

Gebruik

Vul op de puntjes het type waarschuwing in:

{{subst:vws|...}}

Er zijn drie types waarschuwingen mogelijk: test, pov of linksnoei. Zie hieronder voor uitleg over wanneer welk type gebruikt dient te worden.

Eventueel kan er ook een artikel opgegeven worden op de tweede puntjes:

{{subst:vws|...|...}}

Het sjabloon dient gesubstitueerd toegepast te worden, zodat de (vaak beginnende) gebruiker ook daadwerkelijk de tekst ziet als deze de pagina bewerkt.

Waarschuwingen/meldingen

{{vws|test}} ~~~~ (te gebruiken als een bewerking waarschijnlijk niet moedwillig vandalisme is)
Information.svg
Welkom op Wikipedia. Je hebt ontdekt hoe gemakkelijk het is om zelf een artikel te wijzigen. Je test is echter weer teruggedraaid. Als je nog eens iets wilt uittesten, gebruik dan onze zandbak, anders wordt het mogelijk beschouwd als vandalisme. Wil je serieus bijdragen aan Wikipedia? Lees dan Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers. Als je nog vragen hebt kun je terecht op onze Helpdesk.
{{vws|pov}} ~~~~ (te gebruiken als een bewerking niet neutraal is)
Information.svg
Welkom op Wikipedia. Bijdragen waarin je een persoonlijke mening geeft over een onderwerp zijn niet gewenst. Wikipedia is een neutrale encyclopedie en zeker niet de plek om een persoonlijke mening te plaatsen. Het herhaaldelijk plaatsen van eigen meningen wordt beschouwd als vandalisme. Wil je serieus bijdragen aan Wikipedia? Lees dan Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers. Als je nog vragen hebt, kun je terecht op onze Helpdesk.
{{vws|linksnoei}} ~~~~ (te gebruiken bij een ongewenste externe link)
Information.svg
Welkom op Wikipedia. De externe link die je hebt geplaatst is verwijderd. Wikipedia is in de eerste plaats een encyclopedie, en geen verzameling van links naar andere sites. We zien relevante encyclopedische informatie liever in de artikelen zelf verwerkt. Het opnieuw plaatsen wordt mogelijk beschouwd als vandalisme. Wil je serieus bijdragen aan Wikipedia? Lees dan Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers. Als je nog vragen hebt kun je terecht op onze Helpdesk.

De tweede parameter is optioneel en is om aan te geven welk artikel de waarschuwing/melding betreft.