Sjabloon:Ws-pov

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Weegschaal Uw aandacht alstublieft

Hoewel iedereen van harte is uitgenodigd om Wikipedia te bewerken, vond een medewerker van Wikipedia dat een door u gedane bewerking de neutraliteit van Wikipedia in gevaar bracht. Daarom is deze bewerking ongedaan gemaakt. Wikipedia is een encyclopedie waarin zaken zo neutraal en feitelijk mogelijk worden beschreven.

Als er verschillende standpunten of meningen over een onderwerp zijn, is de ruimte die Wikipedia aan een bepaald standpunt geeft afhankelijk van de relevantie ervan. Een bewerking die zorgt dat één bepaald standpunt gaat overheersen, schaadt de neutraliteit van Wikipedia. Sommige standpunten, zoals samenzweringstheorieën, pseudowetenschap of andere onbewezen zaken, kunnen zelfs geheel niet relevant zijn voor bepaalde onderwerpen, ondanks dat ze daar wel betrekking op hebben. De relevantie van een bepaald standpunt wordt niet op of door Wikipedia zelf bepaald. Wikipedia is namelijk geen platform voor eigen onderzoek of standpunten, maar volgt de literatuur en bronnen die over een onderwerp voor handen zijn. De relevantie die op Wikipedia aan verschillende standpunten wordt toegekend, moet dus overeenkomen met de literatuur over dat onderwerp.

Meer valt te lezen in de richtlijnen Wikipedia:Neutraal standpunt en Wikipedia:Geen origineel onderzoek.

Sjabloondocumentatie​

Doel

Dit sjabloon is bedoeld voor gebruikers die met een bewerking de neutraliteit van Wikipedia schaden. Het doel van Sjabloon:Ws-pov is om gebruikers vriendelijk op de hoogte te stellen van hoe er op Wikipedia tegen POV aankijkt en ermee omgaat. Wanneer het om een nieuwe gebruiker gaat, kan dit sjabloon in combinatie met sjabloon:welkom of sjabloon:hola gebruikt worden.

Gebruik

Gebruik dit sjabloon door de volgende code te plakken:

{{ws-pov}}

Eventueel kan het betreffende artikel op de puntjes ingevuld worden:

{{ws-pov|...}}