Smith & Caughey's

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Smith & Caughey Ltd, handelend onder de naam Smith & Caughey's, is een keten van twee middelgrote, luxe warenhuizen in Auckland, Nieuw-Zeeland .

Het warenhuisfiliaal aan Queen Street en Wellesley Street West in het centrum van Auckland
De kleinere Smith & Caughey's op Broadway in Newmarket

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het is een van de oudste nog bestaande detailhandelsbedrijven in Nieuw-Zeeland en werd in 1880 opgericht door de in Ulster geboren Marianne Smith als een stoffen- en hoedenwinkel, en is het oudste nog bestaande warenhuis in Auckland. Anno 2023 is het vooral modegericht, met afdelingen voor sieraden, make-up en huishoudelijke artikelen.

Winkels[bewerken | brontekst bewerken]

Het bedrijf heeft twee winkels in Auckland; één aan Queen Street in het stadscentrum en één op Broadway, Newmarket. De vlaggenschipwinkel in Queen Street is gevestigd in een monumentaal pand (Heritage New Zealand Categorie 1) dat ontworpen is door de Amerikaanse architect Roy Alstan Lippincott. Het werd voltooid in 1929.

Het kleinere filiaal in Newmarket is gevestigd in een gebouw dat in de jaren tachtig van de negentiende eeuw door het bedrijf werd gebouwd. Het Newmarket-filiaal opereerde aanvankelijk onder de naam Hugh Gilmore, voordat het in 1917 omgedoopt werd naar Smith en Caughey

Galerij[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]