Snog Marry Avoid?

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Snog Marry Avoid? (Nederlandse titel: Lust, Liefde of Laten Lopen?) is een programma van de British Broadcasting Corporation (BBC) waarin uitbundig geklede mensen een make-under krijgen. Het programma loopt sinds 2008 en werd aanvankelijk gepresenteerd door ex-Atomic Kitten-zangeres Jenny Frost; zij is in 2011 vervangen door Ellie Taylor.

De hoofdrol is echter voor POD (Personal Overhaul Device), een computer die 'aanvoelt' wanneer schoonheid echt is of nep. Voorbijgangers op straat krijgen een foto van de bewuste kandidaat te zien met de meerkeuzevraag "Would you snog, marry or avoid him/her?"; met andere woorden of ze met de kandidaat zouden zoenen, trouwen of hem/haar uit de weg gaan. De meesten antwoorden het laatste en schatten een hogere leeftijd in, maar daar komt verandering in nadat de kandidaat zich van alle overbodigheden, zoals haarextensies, valse wimpers en dikke lagen make-up, ontdoet en in de metamorfose gaat. Drie maanden later worden de kandidaten opgezocht om te kijken of de metamorfose stand heeft gehouden.

Sinds het tweede seizoen worden ook bekende(re) Britten aan de POD onderworpen (onder anderen it-girls en deelnemers aan Big Brother en X Factor).

Buitenlandse versies[bewerken]

  • Eind 2008 zond Pro7 de Duitse versie uit onder de titel Love Date or Hate waarin de POD werd omgedoopt in Stylomat. Het ging hier echter om een item van het showbizzprogramma Red!, dat begin 2009 van het scherm werd gehaald wegens vernietigende reacties.
  • In 2013 kwam RTL 5 met de Nederlandse versie Lust, Liefde of Laten Lopen, gepresenteerd door Patty Brard waarin ook bekendere mensen in voorkwamen zoals mediapersoonlijkheid Michella Kox.
  • Een Russische versie op Muz-TV heet Косметический ремонт [Kosmeticheskiĭ remont], gepresenteerd door de actrice Aleksandra Rebenok.
  • In Italië wordt het programma uitgezonden nagesynchroniseerd in het Italiaans, met de titel Dire, Fare, Baciare, gepresenteerd door Carla Gozzi.
  • In de VS heet het programma Love, Lust or Run, op TLC, gepresenteerd door Stacy London.