Snoopy vs. the Red Baron

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Snoopy vs. the Red Baron
Ontwikkelaar(s) Smart Bomb Interactive
Uitgever(s) Namco Bandai Games
Datum van uitgave 24 oktober 2006
Genre(s) vliegsimulator
Leeftijdsklasse ESRB = Everyone 10+
Platform(s) PlayStation Portable, PS2, PC
Portaal  Portaalicoon   Computer

Snoopy vs. the Red Baron is een videospel voor de PlayStation 2, PlayStation Portable, en PC, uitgebracht in 2006.[1] Het spel is gebaseerd op de stripreeks Peanuts van Charles M. Schulz. Het spel is ontwikkeld door Smart Bomb Interactive, en uitgebracht door Namco Bandai Games.

Verhaal[bewerken]

De speler speelt zogezegd de rol van [Snoopy (stripfiguur)], die zich weer eens in zijn fantasiewereld bevindt waarin hij een vliegende aas is uit de Eerste Wereldoorlog. Hij neemt het op tegen [Manfred von Richthofen], alias de Rode Baron, en andere vijanden.

Aan het begin van het spel zien Charlie Brown en Lucy van Pelt Snoopy al slapend op zijn hondenhok. Lucy vraagt zich af waar Snoopy van droomt. Wanneer Snoopy in zijn slaap begint te doen alsof hij ergens op schiet, concludeert Charlie dat Snoopy weer droomt dat hij een vliegende aas is.

Achtergrond[bewerken]

Snoopy vs. the Red Baron is het eerste, en tot dusver enige, Peanuts-spel waarin de personages in 3D te zien zijn.

Het spel is geen vervolg op, of remake van het spel Snoopy and the Red Baron, welke in 1984 werd uitgebracht door Atari.

Gameplay[bewerken]

Het spel bevat 22 missies, die zich allemaal afpelen in de lucht. De speler bestuurt verschillende vliegtuigen uit de Eerste Wereldoorlog, waaronder Snoopy's Sopwith Camel.

Veel van de Peanuts-personages doen ook mee in het spel als bekende mensen uit de Eerste Wereldoorlog:

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties