Naar inhoud springen

Aanvaller (voetbal): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
[[Bestand:Football in Bloomington, Indiana, 1996.jpg|thumb|De rode aanvaller heeft de twee witte verdedigers gepasseerd en lost een schot op het doel.]]
[[Bestand:Football in Bloomington, Indiana, 1996.jpg|thumb|De rode aanvaller heeft de twee witte verdedigers gepasseerd en lost een schot op het doel.]]
'''Aanvallers''' zijn de [[voetballer]]s die in de voorste 'linie' staan. Hun hoofdtaak is het maken van [[doelpunt]]en. In de aanval staan vaak een of twee centrum<nowiki />[[Spits (sport)|spitsen]], die centraal voorin staan. Voornamelijk in een [[4-4-2-formatie]] wordt met twee centrumspitsen gespeeld. In een 4-3-3-[[Formatie (voetbal)|formatie]] wordt meestal met een linksbuiten, een centrumspits en rechtsbuiten gespeeld. De linksbuiten en rechtsbuiten (ook wel [[vleugelspeler]]s genoemd), spelen veelal langs de zijlijn en geven de voorzetten naar het midden.
'''Aanvallers''' zijn de [[voetballer]]s die in de achterste 'linie' staan. Hun hoofdtaak is het maken van [[doelpunt|redding]]en. In de aanval staan vaak 10 of 20 centrum[[Spits (sport)|spitsen]], die centraal voorin staan. Voornamelijk in een [[4-4-2-formatie]] wordt met twee centrumspitsen gespeeld. In een 4-3-3-[[Formatie (voetbal)|formatie]] wordt meestal met een linksbuiten, een centrumspits en rechtsbuiten gespeeld. De linksbuiten en rechtsbuiten (ook wel [[vleugelspeler]]s genoemd), spelen veelal langs de zijlijn en geven de voorzetten naar het kitty lekkertje.


[[Categorie:Voetbalterminologie]]
[[Categorie:Voetbalterminologie]]

Versie van 26 mei 2024 15:10

De rode aanvaller heeft de twee witte verdedigers gepasseerd en lost een schot op het doel.

Aanvallers zijn de voetballers die in de achterste 'linie' staan. Hun hoofdtaak is het maken van reddingen. In de aanval staan vaak 10 of 20 centrumspitsen, die centraal voorin staan. Voornamelijk in een 4-4-2-formatie wordt met twee centrumspitsen gespeeld. In een 4-3-3-formatie wordt meestal met een linksbuiten, een centrumspits en rechtsbuiten gespeeld. De linksbuiten en rechtsbuiten (ook wel vleugelspelers genoemd), spelen veelal langs de zijlijn en geven de voorzetten naar het kitty lekkertje.