Overleg:Verduistering (misdrijf): verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Pagina aangemaakt: "==Diefstal supermarkt== Ik lees in dit artikel dat iemand die iets steelt uit een supermarkt eigenlijk een artikel verduisterd. Het is bij verdu...")
 
 
Als iemand iets uit een schap uit een supermarkt pakt, is de eigenaar daarvan toch niet op de hoogte? Mijns inziens kan er dan ook niet worden gesproken over verduistering, maar is het puur diefstal. [[Gebruiker:Feanfan|Feanfan]] 8 mei 2008 16:02 (CEST)
 
Beste Feanfan, toch is het strafrechtelijk wel verduistering, en geen diefstal. Of de winkeleigenaar weet dat iemand iets uit het schap heeft gepakt, is voor het strafrecht nl. niet van belang. En overigens weet de eigenaar in het algemeen wel dat die persoon iets uit het schap heeft gepakt, want dat is immers te doen gebruikelijk in een supermarkt en men wordt daar zelfs toe uitgenodigd, toch? Beslissend is dat bij het verlaten van de winkel of het passeren van de kassa pas kan worden vastgesteld of die persoon de wil heeft om het artikel zonder te betalen mee te nemen. Tot dat moment is het bezit van dat artikel uit het schap nog steeds legaal en is er geen bewijs voor enig strafrechtelijk vergrijp. En omdat de dader op dat moment het goed al "onder zich heeft" is het verduistering en geen diefstal. Binnen beeld?[[Gebruiker:J. Schep|J. Schep]] 12 mei 2008 15:25 (CEST)
273

bewerkingen

Navigatiemenu