Ash Ra Tempel: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k link
JoostHansen (overleg | bijdragen)
k spelling & grammatica
Regel 1: Regel 1:
'''Ash Ra Tempel''' en later '''Ashra''' was een van de bekendste [[Duitsland|Duitse]] [[krautrock]] bands in de jaren 70 en 80. De groep werd geleid door gitarist [[Manuel Göttsching]], en ook voormalig [[Tangerine Dream]] drummer [[Klaus Schulze]] maakte verscheidene keren deel uit van de groep.
'''Ash Ra Tempel''' en later '''Ashra''' was één van de bekendste [[Duitsland|Duitse]] [[krautrock]] bands in de jaren 70 en 80. De groep werd geleid door gitarist [[Manuel Göttsching]] en ook voormalig [[Tangerine Dream]] drummer [[Klaus Schulze]] maakte verscheidene keren deel uit van de groep.


De groep werd oorspronkelijk opgericht door Manuel Göttsching en bracht z'n eerste album ''Ash Ra Tempel'' uit in juni 1971. Hun muziek wordt algemeen bestempeld as vreemd en psychedelisch. De eerste platen hadden elk één nummer per kant, het ene eerder krachtig en dramatisch, het ander meer atmosferisch van aard. Ash Ra Tempel's eerst uitgave is een klassieker in het space/kosmische genre, maar ''Schwingungen'' (1972) en ''Join Inn'' (1973) worden gezien als de essentiële werken van de groep.
De groep werd oorspronkelijk opgericht door Manuel Göttsching en bracht zijn eerste album ''Ash Ra Tempel'' uit in juni 1971. Hun muziek wordt algemeen bestempeld als vreemd en psychedelisch. De eerste platen hadden elk één nummer per kant, het ene eerder krachtig en dramatisch, het ander meer atmosferisch van aard. Ash Ra Tempels eerst uitgave is een klassieker in het space/kosmische genre, maar ''Schwingungen'' (1972) en ''Join Inn'' (1973) worden gezien als de essentiële werken van de groep.


Later, na het opnemen van de [[soundtrack]] ''Le Berceau de Cristal'' (1975, maar niet uitgegeven tot de jaren 90), veranderde de groep zijn naam naar '''Ashra'''. De band maakte nu meer melodische muziek, gebaseerde op de synthesizer, en ondertussen verschenen ook verscheidene solo-albums van [[Manuel Göttsching]].
Later, na het opnemen van de [[soundtrack]] ''Le Berceau de Cristal'' (1975, maar niet uitgegeven tot de jaren 90), veranderde de groep zijn naam naar '''Ashra'''. De band maakte toen meer melodische muziek, gebaseerde op de synthesizer. Ondertussen verschenen ook verscheidene solo-albums van [[Manuel Göttsching]].


===Externe Links===
===Externe Links===

Versie van 19 aug 2005 23:43

Ash Ra Tempel en later Ashra was één van de bekendste Duitse krautrock bands in de jaren 70 en 80. De groep werd geleid door gitarist Manuel Göttsching en ook voormalig Tangerine Dream drummer Klaus Schulze maakte verscheidene keren deel uit van de groep.

De groep werd oorspronkelijk opgericht door Manuel Göttsching en bracht zijn eerste album Ash Ra Tempel uit in juni 1971. Hun muziek wordt algemeen bestempeld als vreemd en psychedelisch. De eerste platen hadden elk één nummer per kant, het ene eerder krachtig en dramatisch, het ander meer atmosferisch van aard. Ash Ra Tempels eerst uitgave is een klassieker in het space/kosmische genre, maar Schwingungen (1972) en Join Inn (1973) worden gezien als de essentiële werken van de groep.

Later, na het opnemen van de soundtrack Le Berceau de Cristal (1975, maar niet uitgegeven tot de jaren 90), veranderde de groep zijn naam naar Ashra. De band maakte toen meer melodische muziek, gebaseerde op de synthesizer. Ondertussen verschenen ook verscheidene solo-albums van Manuel Göttsching.

Externe Links