Tegenstander: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
BotteHarry (overleg | bijdragen)
k Botgeholpen oplossing voor doorverwijzing: Schaken - Verwijzing(en) gewijzigd naar Schaken (bordspel)
Maiella (overleg | bijdragen)
recat
Regel 1: Regel 1:
Een '''tegenstander''' is een uitdager of uitgedaagde persoon of groep die haar titel verdedigd ten opzichte van de andere. Deze term wordt voornamelijk gebruikt bij alle [[sport]]en. Bij [[voetbal]] heb je bijvoorbeeld een tegenstander, een 11-hoofdig team. Bij [[basketbal]] is de tegenstander een team van 5 mensen en bij bijvoorbeeld [[Schaken (bordspel)|schaken]] is er één tegenstander. Een tegenstander kan ook voorkomen bij een [[gevecht]], een ruzie tussen twee of meerdere mensen. In feite betekent een tegenstander dat hij andere gedachten of meningen heeft dan jij.
Een '''tegenstander''' is een uitdager of uitgedaagde persoon of groep die haar titel verdedigd ten opzichte van de andere. Deze term wordt voornamelijk gebruikt bij alle [[sport]]en. Bij [[voetbal]] heb je bijvoorbeeld een tegenstander, een 11-hoofdig team. Bij [[basketbal]] is de tegenstander een team van 5 mensen en bij bijvoorbeeld [[Schaken (bordspel)|schaken]] is er één tegenstander.
Een tegenstander kan ook voorkomen bij een [[gevecht]], een ruzie tussen twee of meerdere mensen. In feite betekent een tegenstander dat hij andere gedachten of meningen heeft dan jij.

[[Categorie:mens en maatschappij]]
[[Categorie:Sport]]
[[Categorie:Conflict]]

Versie van 4 mrt 2011 16:59

Een tegenstander is een uitdager of uitgedaagde persoon of groep die haar titel verdedigd ten opzichte van de andere. Deze term wordt voornamelijk gebruikt bij alle sporten. Bij voetbal heb je bijvoorbeeld een tegenstander, een 11-hoofdig team. Bij basketbal is de tegenstander een team van 5 mensen en bij bijvoorbeeld schaken is er één tegenstander.

Een tegenstander kan ook voorkomen bij een gevecht, een ruzie tussen twee of meerdere mensen. In feite betekent een tegenstander dat hij andere gedachten of meningen heeft dan jij.