Afûk: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
196 bytes toegevoegd ,  18 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
De '''Algemiene Frysk UnderrjochtKommisje''' (Afûk) is een culturele instelling in [[Leeuwarden]] met een veelvoud aan taken.
 
De meest in het oog vallende functie van de Afûk is die van boekhandel. De Afûk verkoopt met name boeken op het gebied van Friese taal en cultuur, en heeft ook een klein aanbod aan cd's.
De Afûk herbergt een uitgeverij, die jaarlijks tientallen boeken uitbrengt. Daaronder zijn veel leermiddelen over Friese taal, cultuur en geschiedenis, maar ook [[Fries|Friestalige]] romans en kinderboeken. De Afûk is ook uitgever van het opiniemaandblad [[De Moanne]] en het onderwijstijdschrift [[De Pompeblêden]].
 
De Afûk herbergt ook een uitgeverij, die jaarlijks tientallen boeken uitbrengt. Daaronder zijn veel leermiddelen over Friese taal, cultuur en geschiedenis, maar ook [[Fries|Friestalige]] romans en kinderboeken. De Afûk is ook uitgever van het opiniemaandblad [[De Moanne]] en het onderwijstijdschrift [[De Pompeblêden]].
 
Verder herbergt de Afûk een cursusinstituut voor zaken op het gebied van Friesland en zijn taal en cultuur. Daaronder zijn spoedcursussen Fries op [[Terschelling]], cursussen grammatica, schrijfvaardigheid, geschiedenis en [[Oudfries]].
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu