Agent 212: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Stouwer (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 24: Regel 24:
'''Agent 212''' (''L'Agent 212'') is een Belgische [[stripreeks]] van tekenaar [[Daniel Kox]] en scenarioschrijver [[Raoul Cauvin]]. De strip wordt uitgegeven bij [[Dupuis (uitgeverij)|Dupuis]].
'''Agent 212''' (''L'Agent 212'') is een Belgische [[stripreeks]] van tekenaar [[Daniel Kox]] en scenarioschrijver [[Raoul Cauvin]]. De strip wordt uitgegeven bij [[Dupuis (uitgeverij)|Dupuis]].


Het is een komische strip met in de hoofdrol de nogal onhandige [[agent (politie)|agent]] 212. Hij is een niet erg moedige, dikke, maar vooral komische figuur. Hij zorgt ervoor dat er veel gelachen wordt, ook al is dit vooral om hem. Als hij een keer zijn plicht uit wil voeren, gaat het meestal mis – en daarna moet hij weer op het matje komen bij de hoofdcommissaris. Zijn collega – een dunne, ietwat slimmere agent – sleept hij vaak mee in zijn problemen.
Het is een komische strip met in de hoofdrol de nogal onhandige [[agent (politie)|agent]] 212. Zijn echte naam is Arthur. Hij is een niet erg moedige, dikke, maar vooral komische figuur. Hij zorgt ervoor dat er veel gelachen wordt, ook al is dit vooral om hem. Als hij een keer zijn plicht uit wil voeren, gaat het meestal mis – en daarna moet hij weer op het matje komen bij de hoofdcommissaris. Zijn collega Albert – een dunne, ietwat slimmere agent – sleept hij vaak mee in zijn problemen.


== Albums ==
== Albums ==

Versie van 27 mei 2015 14:00

Agent 212
Land van oorsprong Vlag van België België
Oorspronkelijke taal Frans
Genre humor
Creatieteam
Schrijver(s) Raoul Cauvin
Tekenaar(s) Daniël Kox
Publicatie
Uitgever Dupuis
Publicatie 28
Publicatiemedia Stripboeken
Huidige status lopend
Eerste publicatie 1981
Laatste publicatie 2013
Portaal  Portaalicoon   Strip

Agent 212 (L'Agent 212) is een Belgische stripreeks van tekenaar Daniel Kox en scenarioschrijver Raoul Cauvin. De strip wordt uitgegeven bij Dupuis.

Het is een komische strip met in de hoofdrol de nogal onhandige agent 212. Zijn echte naam is Arthur. Hij is een niet erg moedige, dikke, maar vooral komische figuur. Hij zorgt ervoor dat er veel gelachen wordt, ook al is dit vooral om hem. Als hij een keer zijn plicht uit wil voeren, gaat het meestal mis – en daarna moet hij weer op het matje komen bij de hoofdcommissaris. Zijn collega Albert – een dunne, ietwat slimmere agent – sleept hij vaak mee in zijn problemen.

Albums

  1. Dag en nacht
  2. In naam der wet
  3. Verboden inrit
  4. Plaatselijk verkeer
  5. Er als de kippen bij
  6. De nachtwacht
  7. Agent door weer en wind
  8. Rustig maar!
  9. Op wieltjes
  10. Dubbel agent
  11. Fluitje van een cent
  12. Kip, koek en ei!
  13. Boven de pet van de wet
  14. Nondejuut
  15. Ongelikte beren!
  16. Aaah...gent!
  17. Wit van kip
  18. Gebraden kip
  19. Commissariaat op stelten
  20. Kippenvel
  21. Vliegtuigkit
  22. Rivierpolitie
  23. Op glad ijs
  24. Agent in zakformaat
  25. Lach 'ns naar het vogeltje
  26. In woelige waters
  27. Wilde achtervolging
  28. Monstereffect

Externe links