Hermannsweg: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
39 bytes toegevoegd ,  14 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
== Praktijkervaringen ==
 
1.Op dit pad wandel je dagenlang door '''bossen met weinig uitzichtpunten'''. Schrikt je dat af, neem dan liever alleen hetde laatste deel44 km van Bielefeld tot het einde. Dat gedeelte heeft meer reliëf en de route is er ook gevarieerder. Het wordt besproken in het mooie gidsje: '''Erlebnis Hermannsweg:Wandern von Bielefeld bis Horn-Bad Meinberg''' van Horst Gerbaulet. Je hebt aan dit ene gidsje dan voldoende. Het bevat n.l. naast veel goede achtergrondinformatie ook uitstekende kaartfragmenten 1: 25.000.
 
 
2. Wil je toch het hele pad lopen, koop dan óók '''Erlebnis Hermannsweg, Westlicher Teil: Wandern von Rheine bis Bielefeld'''.
 
2. Wil je toch het hele pad lopen, koop dan óók '''Erlebnis Hermannsweg, Westlicher Teil: Wandern von Rheine bis Bielefeld''' van dezelfde schrijver.
 
3. Er is ook nog een '''tussenvorm''' mogelijk. Sjef van de Poel beschrijft deze in zijn mooie boek ''Op pad met rugzak en tent'' . Hij wandelt uit het westelijke deel het stuk van ''Hörstel'' naar ''Bahnhof Natrup Hagen''. Daar neemt hij de trein naar Bielefeld (via Osnabrück). In Bielefeld wordt opnieuw gestart en deze keer tot aan het eindpunt van het pad.
 
 
4. De heuvelrug bestaat uit zandsteen en kalksteen. Hierdoor zijn er weinig bronnen op de flanken van de rug. Daarom altijd voldoende '''drinkwater''' meedragen.
 
 
5. Als je met rugzak en tent loopt, is het '''kamperen''' geen enkel probleem. Loop tegen de avond van de kam naar beneden en vraag bij een boerderij om je tent op een stukje gras te mogen zetten. Dit werd mij altijd toegestaan Ook veldfles en waterzak konden dan gevuld worden.<br/>
1.358

bewerkingen

Navigatiemenu