Vestingwerken van Haarlem: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Mvkesteren (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele app
Regel 2: Regel 2:


==Stadspoorten==
==Stadspoorten==
Op z'n hoogtepunt had Haarlem 12 stadspoorten. Van deze twaalf poorten staat er hesendaags nog maar eentje overeind, namelijk de [[Amsterdamse Poort (Haarlem)|Amsterdamse Poort]]. De meeste van deandere poorten zijn alemaal rond de negentiende eeuw op gemeentelijk besluit gesloopt voor stadsuitbreiding. de poorten werden als overbodig gezien en stonden enorm in de weg.
Op z'n hoogtepunt had Haarlem 12 stadspoorten. Van deze twaalf poorten staat er hesendaags nog maar eentje overeind, namelijk de [[Amsterdamse Poort (Haarlem)|Amsterdamse Poort]]. De meeste van de andere poorten zijn rond de negentiende eeuw op gemeentelijk besluit gesloopt voor stadsuitbreiding. De poorten werden als overbodig gezien en stonden in de weg.


andere poorten waren;
andere poorten waren;

Versie van 5 nov 2016 21:35

Deze pagina bevat een lijst met voormalige en nog bestaande Verdedigingswerken van de stad Haarlem. Haarlem was net zoals veel andere middeleeuwse steden een vesting, die beschikte over stadspoorten, stadsmuren, singels en bolwerken.

Stadspoorten

Op z'n hoogtepunt had Haarlem 12 stadspoorten. Van deze twaalf poorten staat er hesendaags nog maar eentje overeind, namelijk de Amsterdamse Poort. De meeste van de andere poorten zijn rond de negentiende eeuw op gemeentelijk besluit gesloopt voor stadsuitbreiding. De poorten werden als overbodig gezien en stonden in de weg.

andere poorten waren;

Externe Link