Ministerie van Handel en Nijverheid: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Pucky (overleg | bijdragen)
directe link
aj
Regel 1: Regel 1:
Het '''Minsterie van Handel en Nijverheid''' is een voormalig Nederlands ministerie dat bestond tussen 1845 en 1946. Het was de voortzetting van het [[ministerie van Handel, Nijverheid en Landbouw]], waarvan echter het beleidsterrein landbouw was afgesplitst. In 1946 werd de taak scheepvaart toegevoegd en de naam veranderd in [[Ministerie van Economische Zaken (Nederland)|ministerie van Economische Zaken]].
Het '''Minsterie van Handel en Nijverheid''' is een voormalig Nederlands ministerie dat bestond tussen 1945 en 1946. Het was de voortzetting van het [[ministerie van Handel, Nijverheid en Landbouw]], waarvan echter het beleidsterrein landbouw was afgesplitst. In 1946 werd de taak scheepvaart toegevoegd en de naam veranderd in [[Ministerie van Economische Zaken (Nederland)|ministerie van Economische Zaken]].


[[Categorie: voormalig Nederlands ministerie]]
[[Categorie: voormalig Nederlands ministerie]]

Versie van 28 okt 2017 13:21

Het Minsterie van Handel en Nijverheid is een voormalig Nederlands ministerie dat bestond tussen 1945 en 1946. Het was de voortzetting van het ministerie van Handel, Nijverheid en Landbouw, waarvan echter het beleidsterrein landbouw was afgesplitst. In 1946 werd de taak scheepvaart toegevoegd en de naam veranderd in ministerie van Economische Zaken.