Getijstroom: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Galius (overleg | bijdragen)
k stroom verwijderd, er bestaat al een artikel over eb en vloed, dus er hoef dan niet nog eens een artikel met de naam stroom erachter.
Galius (overleg | bijdragen)
k hier en daar wat veranderd
Regel 1: Regel 1:
De '''getijdenstroom''' of '''tijstroom''' is de [[stroming]] in het [[zeewater]] langs de [[kust]], afwisselend van richting met het [[getijde]]. Twee maal per dag is er een [[eb]] en twee maal een [[vloed]]. De stromingen lopen niet gelijk op met het veranderen van de waterstand. Tijdens [[springtij]] is er een ergere getijdenstroom.
De '''getijdenstroom''' of '''tijstroom''' is de [[stroming]] in het [[zeewater]] langs de [[kust]], afwisselend van richting met het [[getijde]]. Twee maal per dag is er een [[eb]] en twee maal een [[vloed]]. De stromingen lopen niet gelijk op met het veranderen van de waterstand. Tijdens [[springtij]] en [[doodtij]] is de getijdenstroom erger, doordat de getijdenstroom rond het aardoppervlak zo heftig is komen er ook meer overstromingen bij springtij., .


[[Categorie:Verschijnsel van de zee]]
[[Categorie:Verschijnsel van de zee]]

Versie van 1 sep 2006 22:30

De getijdenstroom of tijstroom is de stroming in het zeewater langs de kust, afwisselend van richting met het getijde. Twee maal per dag is er een eb en twee maal een vloed. De stromingen lopen niet gelijk op met het veranderen van de waterstand. Tijdens springtij en doodtij is de getijdenstroom erger, doordat de getijdenstroom rond het aardoppervlak zo heftig is komen er ook meer overstromingen bij springtij., .