Grondsnelheid: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Madyno (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
De '''grondsnelheid''' (''ground speed'', GS) is de [[snelheid]] van een [[vliegtuig]] of [[schip]] ten opzichte van het [[aardoppervlak]]. In het geval van een vliegtuig kan de grondsnelheid beduidend verschillen van de [[luchtsnelheid]], d.w.z. de snelheid ten opzichte van de omringende lucht, afhankelijk van de heersende [[wind (meteorologie)|wind]]. Bij schepen kan door stroming de grondsnelheid ook aanmerkelijk verschillen van de [[Vaart (scheepvaart)|vaart door het water]].
De '''grondsnelheid''' (''ground speed'', GS) is de [[snelheid]] van een [[vliegtuig]] of [[Schip (transportmiddel)|schip]] ten opzichte van het [[aardoppervlak]]. In het geval van een vliegtuig kan de grondsnelheid beduidend verschillen van de [[luchtsnelheid]], d.w.z. de snelheid ten opzichte van de omringende lucht, afhankelijk van de heersende [[wind (meteorologie)|wind]]. Bij schepen kan door stroming de grondsnelheid ook aanmerkelijk verschillen van de [[Vaart (scheepvaart)|vaart door het water]].


[[Categorie:Navigatie]]
[[Categorie:Navigatie]]

Versie van 26 jan 2019 14:09

De grondsnelheid (ground speed, GS) is de snelheid van een vliegtuig of schip ten opzichte van het aardoppervlak. In het geval van een vliegtuig kan de grondsnelheid beduidend verschillen van de luchtsnelheid, d.w.z. de snelheid ten opzichte van de omringende lucht, afhankelijk van de heersende wind. Bij schepen kan door stroming de grondsnelheid ook aanmerkelijk verschillen van de vaart door het water.