ABAB: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 4: Regel 4:
| oprichting = 26 maart 1924
| oprichting = 26 maart 1924
| oprichter = [[Noordbrabantse Christelijke Boerenbond]] (NCB)
| oprichter = [[Noordbrabantse Christelijke Boerenbond]] (NCB)
| sleutelfiguren = J.P.M. (John) Verhagen (voorzitter raad van bestuur) <br />J.V. (Hans) Scholten (lid raad van bestuur)
| sleutelfiguren = J.P.M. (John) Verhagen (voorzitter hoofddirectie) <br />J.V. (Hans) Scholten (lid hoofddirectie)
| locatie = [[Tilburg]]
| locatie = [[Tilburg]]
| werknemers = ca. 700
| werknemers = ca. 700

Versie van 31 jan 2020 10:43

ABAB Accountants en Adviseurs
Oprichting 26 maart 1924
Oprichter(s) Noordbrabantse Christelijke Boerenbond (NCB)
Sleutelfiguren J.P.M. (John) Verhagen (voorzitter hoofddirectie)
J.V. (Hans) Scholten (lid hoofddirectie)
Hoofdkantoor Tilburg
Werknemers ca. 700
Producten Accountancy en advies
Sector Financiële dienstverlening
Website www.abab.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

ABAB Accountants en Adviseurs is een Nederlandse accountancy- en adviesorganisatie met circa 700 werknemers verdeeld over 15 vestigingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tilburg.

Geschiedenis

Het Accountants Belasting Advies Bureau (ABAB) is in 1924 ontstaan uit de Noordbrabantse Christelijke Boerenbond (NCB). De NCB richtte een bureau op dat leden kon adviseren bij het verkrijgen van meer cijfermatig inzicht in hun bedrijf en hulp bood bij fiscale aangelegenheden. Mede vanwege de invoering van de wet op de inkomstenbelasting in 1914 bleek dit noodzakelijk.[1][2] Het kantoor werd gevestigd aan de Spoorlaan in Tilburg. In 1950 werd besloten ook bijkantoren op te richten. Het eerste werd geopend in Hulst.[3] Later volgden vestigingen onder andere in Hees in 1955, Roosendaal in 1957, Heinkenszand in 1958, Boxmeer en Deurne in 1964.

Het hoofdkantoor werd in 2005 in Best gevestigd, in 2011 ging het terug naar Tilburg, de plaats van oorsprong.[4] Anno 2018 is het bedrijf behalve in de agrarische sector ook actief in het overige midden- en kleinbedrijf en voor de grootzakelijke sector.

Dienstverlening

ABAB ontzorgt klanten met het samenstellen van jaarrekeningen, audit en assurance, (internationale) fiscale advisering, juridische advisering, salarisadministratie, payrolladvies, HR-services, bedrijfskundige advisering, corporate finance, inkomens- en estate planning, pensioenadvisering, ruimtelijke ordening en milieu, mediation, subsidieadvisering, administratieve dienstverlening en vastgoedadvies.

Externe link