Gegen die Wand: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
3 bytes toegevoegd ,  13 jaar geleden
k
Spellingscontrole
k (Spellingscontrole)
distributeur = [[Fatih Akın]],<br>[[Andreas Schreitmüller]],<br>[[Stefan Schubert]] |
première = 2004 |
genre = [[Drama (genre)|Dramadrama]], [[Romantiekromantiek]] |
lengte = 121 min |
taal = Duits, Turks, Engels |
Hoewel Celit een huwelijk in eerste instantie niet ziet zitten, stemt hij uiteindelijk toch toe, omdat hij diep in zijn hart het meisje wil helpen. Sibel beloofd hem (om hem over te halen) dat ze een goede huisgenoot zal zijn, zal koken, opruimen en dat hij niet met haar hoeft te slapen. De jonge vrouw brengt veel verandering in het leven van Celit, ze richt zijn - tot dan toe - zwijnenstalachtige flat opnieuw in, kookt voor hem, en langzaam maar zeker begint Celit zich weer open te stellen voor het leven en voor een vrouw. Het blijkt dat Celit ooit getrouwd is geweest met een vrouw (Katharina), die is overleden, en dat hij daarna het leven niet meer goed aankon.
 
Het echtpaar komt in een moeilijke situatie, ze zijn getrouwd, en er begint wederzijds liefde te ontluiken, maar beiden gaan vreemd (dat was tenslotte de afspraak). Als Sibel een man waarmee zij het bed heeft gedeeld (waarschijnlijk uit liefde voor Celit nu) afwijst, vertelt ze hem dat ze getrouwd is en als hij haar niet met rust laat haar Turkse man hem zal vermoorden. Als hij haar vraagt wie haar man is, vertelt ze hem dat het Celit is. Later begint deze afgewezen man in een bar Celit te jennen over het hoerige gedrag van diens vrouw, en vraagt of hij haar voor 50 euro "in haar kont mag neuken", want hij wil zoals hij dat zegt "een Turkse [[Anale seks|op zijn Grieks neuken]]". Blijkbaar was dat teveelte veel voor Celit, en hij slaat de man, die valt en overlijdt.
 
Celit wordt tot een gevangenisstraf veroordeeld, en Sebil vlucht (om de [[eerwraak]] van haar familie te ontlopen naar [[Istanboel]]. Waar ze in eerste instantie bij een (vrijgevochten) nicht logeert, en Celit schrijft dat ze hem mist, dat Istanboel een stad met veel leven is, maar dat zij zonder Celit niet leeft. Ze veracht het 'eten-slapen-werken' leven dat ze nu leidt, en besluit haar nicht en baan te verlaten en in te trekken bij een café-eigenaar met wie ze even tevoren [[opium]] had gerookt. Die relatie duurt echter niet lang, de man gooit haar na verloop van tijd op straat, en als ze 's nachts door de straten van Istanboel loopt wordt ze door drie mannen lastig gevallen. Dit ontaardt door de nauwelijks timide houding van Sibel (en teveelte veel drank bij de mannen) tot een schermutseling waarbij Sibel tot twee keer toe in elkaar wordt geschopt, en bij het derde treffen uiteindelijk wordt neergestoken. Ze wordt bloedend door een taxichauffeur gevonden.
 
Celit komt enkele jaren later vrij. Hij vliegt met geld van een vriend naar Istanboel, en neemt kontaktcontact op met Sibels nicht. Die vertelt hem dat Sibel inmiddels een nieuwe vriend heeft en een zoontje. Celit besluit toch in Istanboel te blijven en tijdens een telefoontje van Sibel verteld hij haar dat hij in Istanboel blijft totdat hij haar heeft gezien.
 
Als Sibels nieuwe vriend twee dagen weg is, bezoekt ze Celit in zijn hotel, de twee delen twee dagen lang het bed, en spreken af de volgende dag gezamenlijk naar [[Mersin]] te reizen om daar met Sibels zoon een nieuw leven te beginnen.
412.656

bewerkingen

Navigatiemenu