Livius.org: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Pagina aangemaakt: "'''Livius.org''' is een door de Nederlandse oudhistoricus Jona Lendering (Vrije Universiteit Amsterdam) in 1996 opgerichte Engelstali..."
(geen verschil)

Versie van 11 jul 2007 12:03

Livius.org is een door de Nederlandse oudhistoricus Jona Lendering (Vrije Universiteit Amsterdam) in 1996 opgerichte Engelstalige website, die zich met de geschiedenis van de oudheid bezighoudt.

In de loop der tijd zijn honderden artikels over uiteenlopende thema's door Lendering (en enkele anderen) geschreven en online geplaatst. Het zwaartepunt ligt bij de geschiedenis van het Perzenrijk en het oude Griekenland – met in het bijzonder aandacht voor de tijd van Alexander de Grote[1] –, maar daarnaast wordt ook de geschiedenis van het jodendom en het oude Rome[2] behandeld. Op de site zijn ook talrijke foto's te vinden van zowel Lendering als Marco Prins, ter illustratie van de artikels. Men vindt er ook Engelstalige vertalingen van enkele antieke teksten, waarvan de vertaling soms geen andere vertaling te vinden is.

Livius.org biedt daarnaast ook onderdak aan Livius Onderwijs (een samenwerkingverband tussen docenten voor oude mediterrane samenlevingen) en MOMENTVM (een tijdschrift over de oudheid). De website mag zichzelf inderdaad met recht en rede "'s werelds grootste website op het gebied van de oude geschiedenis"[3] noemen.

Voetnoten

  1. Jona Lendering heeft zelf ook een Nederlandstalige boek over Alexander de Grote geschreven: J. Lendering, Alexander de Grote. De ondergang van het Perzische Rijk, Amsterdam, 2004.
  2. Veel van de artikels in verband met het oude Rome zijn gebaseerd op een ander Nederlandstalig boek van Lenderings hand: J. Lendering, Stad in marmer. Gids voor het antieke Rome aan de hand van tijdgenoten, Amsterdam, 2002.
  3. Livius Onderwijs, Livius.org (2007).

Externe links