Hazeldonk/Meer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door 212.64.17.40 (overleg) op 17 nov 2007 om 00:17. (Gesproken versie toegevoegd)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
A16 bij Hazeldonk

Hazeldonk is een belangrijke grensovergang tussen Nederland en België. Hier loopt de Nederlandse A16 over in de Belgische A1. Ook volgt de E19 deze route. Hazeldonk hoort sinds 1997 bij de gemeente Breda. Aan de Nederlandse zijde van de grensovergang ligt de gelijknamige verzorgingsplaats Hazeldonk.

Hier loopt de Belgische HSL 4 ook over op de Nederlandse HSL Zuid.

Op het terrein van Hazeldonk, aan de Belgische zijde Transportzone Meer genoemd, zijn veel (internationale) transportbedrijven gevestigd. Langs de grens vinden regelmatig controles plaats.

De naam Hazeldonk is afkomstig van het aangrenzende buurtschap, gelegen in de gemeente Zundert (Nederland). In België heet deze grensovergang Meer, genoemd naar het nabijgelegen dorp.

noicon
Door op de afspeelknop te klikken kunt u dit artikel beluisteren. Na het opnemen kan het artikel gewijzigd zijn, waardoor de tekst van de opname wellicht verouderd is. Zie verder info over deze opname of download de opname direct. (Meer info over gesproken Wikipedia)