Santiago de los Caballeros

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Jcb (overleg | bijdragen) op 18 apr 2005 om 10:35.
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

Santiago de los treinta Caballeros is na Santo Domingo de tweede stad van de Dominicaanse Republiek en ligt in het binnenland, ten zuiden van Puerto Plata. Santiago werd gesticht in 1495 door Bartholomeo, de broer van Columbus. In 1508 kreeg de nederzetting stadsrechten. In 1562 verwoestte een aardbeving de stad. Deze werd weer opgebouwd aan de andere oever van de Río Yaque. In 1863 werd de stad getroffen door een grote brand, waarna deze nog een keer opnieuw opgebouwd werd. De stad heeft 1.289.000 inwoners (2001).

Dertig meneren

"Treinta Caballeros" betekent: "dertig meneren". Mannen uit Santiago hebben het buiten hun stad vaak over "Santiago van de 29 meneren". Wanneer de gesprekspartner dan vragend kijkt, dan volgt: "Ja, want ík ben hier."

Sjabloon:Stad in de Dominicaanse Republiek


noicon
noicon
Door op de afspeelknop te klikken kunt u dit artikel beluisteren. Na het opnemen kan het artikel gewijzigd zijn, waardoor de tekst van de opname wellicht verouderd is. Zie verder info over deze opname of download de opname direct. (Meer info over gesproken Wikipedia)