Perry Sport

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Félix (overleg | bijdragen) op 30 nov 2009 om 22:30. (aanpassingen)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
Perry Sport B.V.
Onderdeel van Unlimited Sports Group B.V.
Onderdeel sinds 2006
Oprichting 1866
Hoofdkantoor Oosteinderweg 247b
Aalsmeer, Nederland
Werknemers 800+
Producten Sportkleding en -accessoires
Website perrysport.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

Perry Sport B.V. is een Nederlandse sportwinkelketen, dat gespecialiseerd is in outdoor- en sportkleding en de daarbij behorende accessoires. Anno 2009 heeft het bedrijf 49 vestigingen in Nederland.

De geschiedenis van de keten gaat terug tot 1866, toen in Amsterdam het eerste Nederlandse filiaal van The English American Warehouse Perry & Co. de deuren opende. Aan het einde van de 19e eeuw verzelfstandigde de Nederlandse tak, waarna het aanbod van sport- en vrije tijds-artikelen gestaag groeide. Uit enkele fusies van sportwarenhuizen en de overname van de winkels van Sporthuis Centrum (het huidige Center Parks), ontstaat in 1978 uiteindelijk het huidige Perry Sport. Perry kwam in handen van Vendex KBB, maar werd in 2002 door een buy-out losgeweekt van haar moederbedrijf; Retail Network werd het nieuwe moederbedrijf. In 2006 kocht de Unlimited Sports Group, o.a. eigenaar van Aktiesport, de sportketen, waarvan het sindsdien eigendom is.

Externe link