Willem-Leopoldpolder

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Grutman (overleg | bijdragen) op 7 jan 2010 om 11:47. (uitbreiding bevestigd)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

De Willem-Leopoldpolder is een internationale polder die voor een deel op Belgisch en een deel op Nederlands grondgebied ligt. De polder is vernoemd naar Willem III der Nederlanden en Leopold II van België.

De polder is het gevolg van de laatste bedijking van het Zwin in 1873. In het Nederlands gedeelte wordt de landbouwfunctie wat teruggeschroefd en worden er werken uitgevoerd om de natuur weer haar loop te laten gaan. Op 13 maart 2009 werd beslist het Zwin uit te breiden door een ontpoldering van de Willem-Leopoldpolder. Er bestond een consensus in de politiek en bij de lokale bevolking voor een uitbreiding met 120ha. De andere optie was een uitbreiding met 180ha, het meest milieuvriendelijke alternatief.

noicon
Door op de afspeelknop te klikken kunt u dit artikel beluisteren. Na het opnemen kan het artikel gewijzigd zijn, waardoor de tekst van de opname wellicht verouderd is. Zie verder info over deze opname of download de opname direct. (Meer info over gesproken Wikipedia)