Succes verzekerd (televisieprogramma)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door 84.80.117.127 (overleg) op 28 apr 2010 om 22:54.
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

Sjabloon:Infobox televisie

Succes Verzekerd is een Nederlands televisieprogramma, uitgezonden op RTL 4. De spelshow werd aanvankelijk gepresenteerd door Carlo Boszhard. Vanaf seizoen 3 neemt Robert ten Brink de presentatie op zich, omdat Carlo Boszhard het te druk heeft met de opnames van andere programma's.[1]

Seizoen 1 begon in november 2008, en wordt op de zaterdagavond uitgezonden. De productie is in handen van Blue Circle.

Het Spel

Bij de start van het spel krijgt de kandidaat één miljoen euro en een lijst met zeven categorieën. De kandidaat mag zelf een categorie kiezen. Aan iedere categorie is een meerkeuzevraag gekoppeld. Deze vraag verschijnt pas als de categorie gekozen is. De eerste vraag heeft twee keuzes, de tweede drie enzovoorts. De laatste vraag (nummer zeven) heeft acht mogelijkheden.

Daarnaast moet de kandidaat beslissen op welk antwoord hij/zij geld inzet. Tijdens het spel mag drie keer een zogenaamde verzekering worden afgesloten, wat betekent dat het geld mag worden verspreid over meerdere antwoorden. Hoe het geld verdeeld wordt, mag de kandidaat zelf weten, maar al het geld moet worden ingezet. Alleen het geld dat bij een goed antwoord worden ingezet, wordt naar de volgende meegenomen.

Het spel kan op twee manieren eindigen:

  • De kandidaat kiest het verkeerde antwoord, of heeft het juiste antwoord niet verzekerd. In dat geval gaat hij/zij met lege handen naar huis.
  • De laatste vraag is correct beantwoord (al dan niet met verzekering). De kandidaat wint het overgebleven geld.

Trivia

De spelshow lijkt erg op het spel "Kiezen of Delen", dat in 2000/2001 door RTL 4 werd uitgezonden, en gepresenteerd werd door Martijn Krabbe.

<span title="Voor deze uitspraak is een bronvermelding gewenst. Motivering:

">[bron?]