Dood van Nicky Verstappen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Jcb (overleg | bijdragen) op 16 apr 2006 om 01:14.
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

Nicky Verstappen (1987-1998) is een geweldslachtoffer uit het Limburgse dorpje Heibloem. Op 11 augustus 1998 kwam hij om het leven, toen hij met een groepje dorpsgenootjes op kamp was. Het kamp was georganiseerd door het plaatselijke jeugdwerk.

Op de avond voor zijn verdwijning eindigden de activiteiten om 22:00 uur, waarna de kinderen naar hun tenten gingen. In de tent waar Nicky sliep is hij de volgende morgen rond 5:00 uur nog gezien door een tentgenootje. Drie uur later bleek hij van het kampterrein te zijn verdwenen.

De leidinggevenden gingen eerst op zoek, maar toen ze Nicky niet konden vinden schakelden ze de politie in. Die ondernam in eerste instantie geen actie. De leidinggevenden verspreidden affiches in de omgeving en 's avonds kwamen mensen vanuit Heibloem helpen bij het zoeken. Resultaten bleven echter uit. De volgende dag werd een grootschalige zoekactie gestart met hulp van de politie, de marechaussee, militairen, een vliegtuig en een speurhond. Rond 21:00 uur werd het levenloze lichaam van Nicky gevonden, zo'n 1200 meter van het kampterrein.

Verdachte in deze zaak was een junk, ene Rochus V. Later kwam de Duitse kindermoordenaar Marc Hoffman in het vizier. Ook de Fransman Michel Fourniret, die 9 kindermoorden bekende, is verhoord.

Over Nicky Verstappen en Heibloem, "een dorp dat een geheim bewaart", maakte de groep Rowwen Heze het lied "Vlinder".

Ook is in 2005 de website www.nickyverstappen.nl opgericht door een onafhankelijke particulier.

Externe links


noicon
noicon
Door op de afspeelknop te klikken kunt u dit artikel beluisteren. Na het opnemen kan het artikel gewijzigd zijn, waardoor de tekst van de opname wellicht verouderd is. Zie verder info over deze opname of download de opname direct. (Meer info over gesproken Wikipedia)