Merkentrouw

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Jcb (overleg | bijdragen) op 17 jun 2006 om 16:44.
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

Merkentrouw is het verschijnsel, dat een consument, al dan niet door inspanningen van de producent, in zulke mate een voorkeur voor een merk ontwikkelt, dat hij trouw is aan dit merk en derhalve geen andere merken koopt of gebruikt.

Merkentrouw is het gevolg van een sterke voorkeur voor een merk, een voorkeur die ontstaan is door dat toegevoegde waarde wordt ontleend aan het specifieke merk, dit kunnen objectieve en/of subjectieve waarden zijn. Men kan tevreden zijn over het gebruik (de functionaliteit) van een product, of het product voorziet in een dieperliggende behoefte en speelt in op het sentiment. Producenten 'sturen' op merkentrouw en proberen aan hun merken naast bepaalde rationele eigenschappen, ook emotionele eigenschappen toe te voegen, die inspelen op de emotie van de eindgebruiker.

noicon
noicon
Door op de afspeelknop te klikken kunt u dit artikel beluisteren. Na het opnemen kan het artikel gewijzigd zijn, waardoor de tekst van de opname wellicht verouderd is. Zie verder info over deze opname of download de opname direct. (Meer info over gesproken Wikipedia)