Spraakmakers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Spraakmakers op 1
Presentatie Ghislaine Plag
Carl-Johan de Zwart (vrijdags en invaller)
Sidekick(s) spraakmaker
Nieuwslezer Dorald Megens, Jan de Putte, Liselot Thomassen, Catrien Straatman, Wouter Walgemoed, Renate Kok, Gert Klück, Jeroen Tjepkema, Jelle Visser, Mark Visser, Michel Coenen, Ewout de Jong
Type programma nieuws, actualiteiten, opinie, nieuwsquiz
Uitzendingen
Tijdstip ma t/m vr. 09:30-11:30 uur, in de zomervakantie van 09:30-12:00.
Omroep KRO-NCRV
Radiostation NPO Radio 1
Periode Januari 2018 - heden.
Portaal  Portaalicoon   Media

Spraakmakers op 1 is een radioprogramma van de KRO-NCRV dat wordt uitgezonden op NPO Radio 1.

Spraakmakers op 1 is in januari 2018 De Ochtend opgevolgd.[1] Het programma kent een hoofdgast, de spraakmaker die het hele programma aanwezig is. Het eerste half uur is bestemd voor Stand.nl en in het tweede half uur is er het Mediaforum, waarin twee journalisten met de presentatrice en de spraakmaker spraakmakende zaken uit de media behandelen. Omstreeks 10:30 volgt er een bijdrage van een medewerker van het Taalteam. Daarna worden andere onderwerpen behandeld, waarvan er één verband houdt met de spraakmaker van die dag. Het programma wordt tegen 11:25 afgesloten met de Nationale Nieuwsquiz. In de zomervakantie, wanneer het programma 1 op 1 vervalt, duurt Spraakmakers een half uur langer.

De presentatie is handen van Ghislaine Plag; Carl-Johan de Zwart, haar vaste vervanger, presenteert het programma op vrijdag.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Website Spraakmakerscommunity
Twitteraccount Spraakmakers op 1